Dobrodošli

Društvo lobista srbije

Dragi članovi i posetioci,

Dobro došli na stranice sajta Društva lobista Srbije. Društvo lobista Srbije je prvo strukovno udruženje lobista u Srbiji. Lobisti se u Srbiji bave zastupanjem legalnih interesa privrednih subjekata u zakonom određenom postupku. Kada je reč o lobiranju u nacionalnim okvirima, Društvo lobista Srbije kao nestranačka organizacija, će u svom delovanju pokušati da promeni stereotipe o lobističkoj profesiji i da ovu relativno novu profesiju u Srbiji približi svim onima koji žele da saznaju nešto više o njoj. Imajući to u vidu Društvo lobista će promovisati delatnost lobiranja i edukovati sve buduće učesnike u lobističkom procesu.

U vremenu kad je naša zemlja potpisala Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji i kada se očekuje dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, poznavanje i upotreba tehnike lobiranja se javlja kao nužno i poželjno sredstvo, posebno imajući u vidu da nekada zvaničnim diplomatskim kanalima ne možemo uvek otvoriti sva vrata. Imajući u vidu nacionalno i evropsko lobiranje, Društvo lobista Srbije ima nameru i želju da svojim lobističkim delovanjem doprinese pozicioniranju srpskih privrednih interesa u regionalnim i evropskim okvirima i time doprinese reintegraciji naše zemlje u porodicu evropskih država!

Predsednik Društva lobista Srbije
Nenad Vuković

Događaji

NA DORUČKU U MEDIA SKILLSU 19.09.2016.

Poštovani, Društvo lobista Srbije na Radnom doručku u prostorijama agencije Media Skills u sredu 21. septembra od 10 do 12h u Bulevar Kralja Aleksandra 26 u Beogradu. Media Skills u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom, organizuje Radni doručak na temu "Lobiranje Srbija - Brisel - Vašington".

48.KLUB DLS POZIVNICA 20.02.2016.

Društvo lobista Srbije poziva vas na 48. klub lobista koji će se održati u Maloj sali Doma Narodne skupštine Srbije, Trg Nikole Pašića 13, 22. februara sa početkom u 18h. U danima napetosti i krize, Srbija je pokazala posvećenost evropskim vrednostima i tolerancije, ne samo kroz postizanje sporazuma u Briselu, već i po svom tretmanu izbeglica iz Sirije.

LOBIRANJE I STRANE DIREKTNE INVESTICIJE 07.12.2015.

Konferencija Lobiranje i strane direktne investicije Plenarna sala Državnog saveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, 10. decembar 2015. godine Ljubljana, Slovenija. Konferenciju organizuje Udruženje lobista Slovenije. Prevod će biti obezbeđen. Konferencija je namenjena lobistima, konsultantima u oblasti javnih poslova, državnim službenicima, menadžerima, istraživačima i akademicima u oblasti lobiranja, sprečavanja korupcije, integriteta i transparentnosti, civilnog društva, medija i svima onima koji su zainteresovani za teme konferencije, u profesionalnom i privatnom kapacitetu.

"KAKO SE LOBIRA U SRBIJI" 16.10.2015.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) u okviru inicijative Otvoreni parlament, organizuje tribinu „Kako se lobira u Srbiji“. Tribina se organizuje u okviru Nedelje parlamentarizma, a u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

LOBIRANJE ZA SRBIJU JAČA MEĐUNARODNU POZICIJU 13.10.2015.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković ocenio je da lobisti i Ekonomski kokus rade na istom zadatku, a to je poboljšanje propisa koje će omoguciti lakše poslovanje i da informišu predstavnike izvršne vlasti o potrebama privrede i različitih grupa stanovništva. Ekonomski kokus je u saradnji sa američkom kompanijom Dženeral Elektrik organizovao "Dan dobavljača" i očekuje se potpisivanje ugovora sa više od 30 domaćih kompanija o uslužnoj proizvodnji za tu američku firmu, nagovestio je Marinković na skupu "Jačanje međunarodne pozicije Srbije" u organizaciji Društva lobista Srbije i Privredne komore Beograda.

IZAZOVI LOBIRANJA U EU 09.09.2015.

Društvo lobista Srbije i DOBA, fakultet za primenjene poslovne i društvene studije, pozivaju vas na predavanje dr Borisa Cizelja – „Izazovi lobiranja u Evropskoj uniji”, koje će se održati u utorak 15. septembra, u 17 časova, u prostorijama Privredne komore Beograda. Prof. dr Boris Cizelj je diplomata sa dugogodišnjim iskustvom lobiranja u Briselu gde dočekuje nacionalne delegacije i posreduje između slovenačkih preduzeća i organa Evropske unije.

minuli rad

Društvo je do sada organizovalo veliki broj klubova lobista u prostorijama PKS, gde je uvek viđen veliki broj uglednih gostiju iz segmenta privrede i obrazovanja. Među predavačima i učesnicima bili su i ministar prosvete i obrazovanja Žarko Obradović, ministar dijaspore i vera Srđan Srećković, bivši ministar privrede i usluga Slobodan Milosavljević, potpredsednik Vlade RS Božidar Đelić, predsednik hrvatskog društva lobista dr Mate Granić, predsednik grupe zemalja Saveta Evrope za borbu protiv korupcije( GRECO) Drago Kos, Mirjana Prljević Menora Consulting Pariz, i dr.

DLS u medijima

TV mediji